Революционната гвардия на Иран организира мащабни военни учения в южната част на

...
Революционната гвардия на Иран организира мащабни военни учения в южната част на
Коментари Харесай

Иранската революционна гвардия с мащабни военни учения на фона на напрежение със САЩ и Израел

Революционната армия на Иран организира мащабни военни учения в южната част на страната в понеделник на фона на засиленото напрежение към нуклеарната стратегия на Техеран, заяви държавната телевизия, представена от АП

Аерокосмическата дивизия на армията, сухопътните войски и военноморските сили се причислиха към петдневното обучение, като Военноморски сили са подготвени да маневрират в стратегическия Ормузки пролив.

Учението идва дни откакто договарянията за обновяване на нуклеарното съглашение на Техеран със международните сили се разпаднаха във Виена. Иран форсира нуклеарния си прогрес, до момента в който договарянията за връщане към съглашението се борят за прогрес, което тревожи Израел и други районни противници.

Израел неведнъж заплашваше с едностранни дейности против иранската нуклеарна стратегия.

Генерал Голамали Рашид, върховен пълководец на армията, обеща суров отговор на всяка израелска военна акция против Иран.

Иранските сили ще стартират " съкрушителна офанзива против всички бази, центрове, пътища и пространство, употребявани за осъществяване на експанзия ".

" Всяка опасност за нуклеарните и военни обекти на Иран от ционисткия режим не е допустима без поддръжката и зелена светлина на Съединените щати ", сподели той.

По-рано в понеделник жителите на Бушер, на към 700 километра южно от иранската столица Техеран, оповестиха, че са видели светлина в небето и са чули мощна детонация покрай атомната електроцентрала в Бушер.

Това бе вторият път този месец, когато неочаквана зенитна пукотевица се случва през нощта покрай иранско нуклеарно оборудване, което иранските сили часове по-късно дефинираха като учение система за противоракетна защита земя-въздух.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР